Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

Prezentul document (impreuna cu toate documentele mentionate in acesta) stabileste termenii si conditiile care guverneaza utilizarea acestui website – https://comelit.ro/

Scopul Website-ului este de prezentare si promovare a serviciilor de vanzare articole pentru instalatii sanitare, termice si de ventilatie, prestate de societatea COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si de contractare, prin intermediul Website-ului a potentialilor clienti interesati de aceste servicii.

Va rugam sa cititi integral prezentii Termeni si Conditii, Politica de cookies-uri si Politica de confidentialitate inainte de a utiliza Website-ul. Prin accesarea si utilizarea Website-ului, recunoasteti in mod expres caracterul obligatoriu al acestor documente si va asumati angajamentul de a le respecta.

 1. DESCRIEREA ACTIVITATII

COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. cu sediul in Cluj-Napoca, str. Observatorului nr. 72, cod 400363, identificat prin CUI RO7371561, Inregistrat la Registrul Comertului sub nr.: J12/982/1995 este firma specializata in comertul cu echipamente si materiale de instalatii termice, sanitare, climatizare si ventilatie.

Datele noastre de contact sunt:

Adresa sediului: Cluj-Napoca, str. Observatorului nr. 72B

Adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro

Nr. de tel.: 0264.450.303 / 0720.600.175

 1. TERMENI
 2. Vanzator S.C.COMELIT IMPORT EXPORTR.L.
 3. Cumparator  poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi creaza un Cont in Site si efectueaza o Comanda.
 4. Client  poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre COMELIT IMPORT EXPORTR.L. (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont sau este posibila prin functia de comanda rapida.
 5. Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
 6. Cosul de cumparaturi – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior;
 7. Site – magazinul online gazduit la adresa web https://comelit.ro/;
 8. Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare Intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri;
 9. Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului Incheiat.
 10. Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
 11. Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
 12. Opinie – reprezinta o evaluare personala a unui detinator sau beneficiar al unui bun, redactata pe baza experientei privind utilizarea acestuia cu scopul de a transmite daca bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de Vanzator. Fiecare opinie contine si posibilitatea de a exprima gradul de satisfactie fata de produs printr-o evaluare sub forma unui punctaj de la o stea la cinci stele.
 13. Comunicari comerciale / newsletter –  reprezinta orice tip de mesaj trimis (e-mail, telefonic, mobile push, web push, etc.) care contine informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similiare sau complementare cu cele achizitionate de pe website, informatii cu privire la oferte sau preturi promotionale, informatii referitoare la Produsele adaugate in sectiunea Cont/ Cosul de cumparaturi sau sectiunea Cont/Favorite.
 14. CONDITII GENERALE

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Toate produsele comercializate pe SITE-ul nostru sunt originale si vor fi livrate in ambalajul corespunzator, insotite de factura, conform legislatiei in vigoare.

3.3. Imaginile produselor prezentate in site au caracter informativ. Pentru mai multe detalii despre caracteristicile produselor si alte informatii aditionale, va rugam sa ne contactati.

3.4. Preturile de vanzare ale produselor sunt afisate pe site, exprimate in lei si contin TVA. Preturile de vanzare ale produselor se pot modifica fara o informare in prealabil a Utilizatorilor. Pentru orice comanda plasata si confirmata, Cumparatorul va plati intotdeauna preturile existente pe site la momentul plasarii comenzii.

3.5. Plasarea unei comenzi de catre Cumparator si acceptarea ei de catre Vanzator echivaleaza cu incheierea unui contract, potrivit legislatei in vigoare. Notificarea primita de catre utilizator, pe e-mail, imediat dupa efectuarea comenzii, are rol de informare si nu reprezinta confirmarea comenzii.

3.6. Contractul se considera Incheiat Intre Vanzator si Cumparator In momentul in care Cumparatorul primeste pe e-mail de la Vanzator, notificarea de expediere a Comenzii. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate are loc In momentul In care comanda ajunge la Cumparator, iar acesta se achita de obligatia de plata.

3.7. Vanzatorul poate refuza onorarea unei comenzi sau o poate anula unilateral, daca Comanda a fost plasata de o persoana care a manifestat o atitudine ostila, de natura sa prejudicieze pe Vanzator. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

3.8. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

3.9. Toate informatiile de pe website-ul https://comelit.ro/ sunt proprietatea intelectuala a COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. conform Legii pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr. 8/ 1996). Intreg continutul publicat pe site (text, descrieri produse, imagini, logo, culori, slogan, simboluri, elemente de grafice web, clipuri video, etc.) poate fi folosit doar in scopul informarii Utilizatorilor si Cumparatorilor COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.

3.10. Fotografiile afisate pe SITE, editate sau prelucrate de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. nu pot fi preluate sau utilizate fara acordul acesteia;

3.11. COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. nu este raspunzatoare pentru eventualele diferente de culori care pot aparea la vizualizarea pe diverse dispozitive electronice (desktop/tableta/mobil) ale Utilizatorilor/ Cumparatorilor.

3.12. Orice actiune: proiect, eveniment, campanie, concurs, serviciu etc. desfasurata de companie prin intermediul Website-ului va fi anuntata, promovata si detaliata la momentul desfasurarii acesteia, fie printr-un Regulament, fie prin prevederi succinte si clare inserate in cadrul anuntului de desfasurare a actiunii respective sau ulterior, la momentul oportun.

3.13. Vanzatorul isi asuma dreptul de a schimba, modifica sau actualiza in orice moment continutul SITE-ului https://comelit.ro/, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare in prealabil.

3.14. Este strict interzis si se pedepseste conform legii copierea, distribuirea, publicarea, transmiterea altor persoane sau incorporarea continutului in alte materiale in afara site-ului https://comelit.ro/, fara acordul COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.

3.15. Pentru a ne sesiza orice problema, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro.

 1. ACCESUL LA WEBSITE

4.1. Accesul pe website se face exclusiv prin accesarea domeniului public: www.comelit.ro.

4.2. Prin accesarea si utilizarea https://comelit.ro/, Utilizatorul/Clientul isi da acordul privind acceptarea termenilor si conditiilor prezentate pe SITE, a politicii de confidentialitate si a politicii de cookies.

4.3. Utilizatorul/Clientul beneficiaza de acces limitat, in interes personal (vizualizare, informare, plasarea de comenzi online) pe SITE-ul https://comelit.ro/ si nu are dreptul de a descarca, de a modifica partial sau integral SITE-ul, de a reproduce partial sau integral SITE-ul, de a copia, vinde/revinde sau de a exploata in orice alta maniera SITE-ul, in scopuri comerciale sau care contravin intereselor COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L..

4.4. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport online (Consultanta tehnica) sau prin adresele mentionate la sectiunea -contact- din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 1. CONTUL MEU

5.1. Orice Utilizator care viziteaza SITE-ul https://comelit.ro/, are varsta de peste 16 ani si indeplineste conditiile legale privind cumpararea de bunuri, isi poate crea un cont.

5.2. Prin crearea contului, Utilizatorul poate plasa mult mai rapid o comanda, toate datele lui fiind deja introduse. In plus, Utilizatorii care au create conturi, prin abonarea la newsletter, pot beneficia de anumite oferte si preturi promotionale la produse si de alte avantaje comunicate in scris de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.

5.3. La crearea Contului, fiecare Utilizator isi da acordul cu privire la acceptarea acestor termeni si conditii si ia la cunostinta politica de prelucrare a datelor personale si politica de cookies, fiind responsabil in legatura cu acuratetea informatiilor oferite si de actualizarea lor.

5.4. Pentru crearea unui Cont va trebui sa parcurgeti urmatorii pasi:

 • Sa introduceti urmatoarele date personale: prenume, nume, e-mail;
 • Sa introduceti o parola cu care se va logati ulterior si sa confirmati aceasta parola;
 • Sa bifati casuta privind acceptarea acestor termeni si conditii;
 • Sa bifati casuta privind luarea la cunostinta a politicii de confidentialitate;
 • Dupa parcurgerea acestor pasi, prin apasarea butonului -CREARE CONT- veti fi directionati catre contul dumneavoastra.

In cont aveti posibilitatea de a:

 • edita informatiile contului: nume, prenume, e-mail
 • modifica parola contului
 • modifica adresa dumneavoastra folosita la serviciul de curierat pentru livrarea produselor comandate
 • modifica lista de dorinte (Wish List)

De asemenea, In cont puteti vedea comenzile plasate si detaliile despre alte activitati desfasurate pe site-ul https://comelit.ro/, cum ar fi posibilitatea de abonare la newsletter.

 1. OBIECTUL CONTRACTULUI

6.1. Obiectul contractului reprezinta vanzarea bunului/bunurilor comandate pe site de catre Cumparator. Contractul se considera incheiat in momentul acceptarii de catre Vanzator si transmiterea notificarii de expediere a Comenzii.

6.2. Transferul dreptului de proprietate asupra produsului/produselor comandate are loc in momentul in care comanda ajunge la Cumparator, la locul indicat de acesta in Comanda, cand se achita de obligatia de plata si semneaza documentul de primire furnizat de firma de curierat.

6.3. Vanzatorul va include in coletul expediat catre Client/Cumparator, documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor de catre Client/Cumparator.

 1. COMANDA

7.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda de minim 100 lei. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

7.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

7.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

7.4. Pentru detalii sau intrebari despre comanda dumneavoastra, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro sau la numarul de telefon: 0720 600 175, de luni pana vineri, in intervalul orar: 8 – 17 .

7.5. Anularea comenzii: Vanzatorul poate anula in mod unilateral o Comanda, fara obligatia ca vreo parte sa pretinda ulterior daune si interese celeilalte parti, in urmatoarele cazuri:

 • datele furnizate de Client/Cumparator sunt incorecte sau incomplete;
 • tranzactia nu este acceptata de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul platii online
 • tranzactia nu este validata de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;
 • activitatea Clientului pe SITE poate produce prejudicii de orice natura pentru Vanzator;
 • in cazul unei tranzactii suspecte sau declarata suspecta de catre o unitate bancara, institutie sau autoritate;
 • in cazul existentei unor alte motive obiective.

Clientul / Cumparatorul poate anula o Comanda, in urmatoarele cazuri:

 • in momentul cand este contactat de reprezentantul companiei, daca din anumite motive nu mai doreste produsele comandate;
 • in scris la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro sau telefonic pana la primirea e-mailului de livrare comanda, care confirma receptia coletului / coletelor de catre firma de curierat pentru a-l livra la adresa Cumparatorului.

7.6. Pentru orice comanda anulata exclusiv din vina Cumparatorului, acesta va achita contravaloarea serviciilor de curierat. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

7.7. Daca un produs nu este disponibil in stoc, Cumparatorul va fi informat telefonic de catre reprezentantul companiei. In acest caz, Cumparatorului i se va comunica noul termen de livrare, acesta putand decide sa astepte pana la livrarea tuturor produselor comandate sau sa anuleze comanda.

7.8. Modalitatea de realizare a comenzii: Puteti cauta in site produsele dorite utilizand butonul –CAUTA– sau navigand prin categoriile si subcategoriile de produse care sunt afisate pe site.

 • Pentru a plasa o comanda online, va trebui sa selectati produsele si cantitatea dorita (utilizand sagetile sus – jos) si sa le adaugati in cos apasand butonul –ADAUGA IN COS
 • Pentru a trimite comanda, pasul urmator va fi sa intrati in COSUL MEU dand click pe iconita din partea de sus dreapta.
 • Aici veti putea vedea lista completa cu toate produsele pe care le-ati selectat sa le cumparati.
 • Puteti modifica cantitatea aferenta fiecarui produs dorit (utilizand sagetile sus – jos) sau puteti sterge din produse.
 • Pentru a trece la pasul urmator va trebui sa apasati butonul –FINALIZEAZA- COMANDA

7.9. Finalizarea comenzii: Pentru a inregistra comanda, va trebui sa introduceti datele dumneavoastra. Astfel, aveti posibilitatea de a va loga in cont, de a crea un cont sau de a comanda ca vizitator. in functie de aceasta, daca:

 • Ati ales varianta logarii:
  • Introduceti adresa de email si parola si apasati butonul -AUTENTIFICARE-.
  • Daca in momentul crearii Contului ati introdus toate datele dumneavoastra si adresa de livrare va trebui doar sa bifati -Vreau sa folosesc o adresa existenta- (In acest caz adresa de livrare va fi aceeasi cu adresa de facturare) sau puteti alege -Vreau sa folosesc o adresa noua si sa introduceti toate campurile pentru noua adresa de livrare.
  • Daca aveti adaugata in Cont adresa de livrare, veti fi directionat pe o pagina unde trebuie sa introduceti adresa de facturare. Toate campurile cu * sunt obligatorii.
  • Apoi veti alege modalitatea de livrare si cum doriti sa platiti.
  • Puteti adauga in scris un comentariu la comanda pe care urmeaza s-o finalizati, iar dupa ce veti bifa casuta cu -Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile-  apasati butonul -CONFIRMA COMANDA-.
  • Daca alegeti plata cu cardul, imediat dupa plasarea comenzii veti fi directionat catre o pagina web securizata pentru a introduce datele de pe card si a efectua plata.
  • In acest moment comanda a fost trimisa catre noi si veti fi directionat catre pagina unde apare textul – Comanda a fost finalizata cu succes! /- si multumim. Am primit comanda ta.-
 • Ati ales varianta de comanda ca vizitator:
  • Trebuie sa introduceti urmatoarele date pentru a va putea emite factura si a face livrarea produselor: nume, prenume, e-mail, telefon, adresa de facturare, tara/regiune, cod postal, alte informatii suplimentare daca este cazul.
  • La pasul urmator veti alege modalitatea de livrare si cum doriti sa platiti.
  • Puteti adauga in scris un comentariu la comanda pe care urmeaza s-o finalizati, iar dupa ce veti bifa casuta cu -Am citit si sunt de acord cu Prelucrarea datelor personale si cu Termenii di Conditiile- apasati butonul -CONFIRM COMANDA-.
  • Daca alegeti plata cu cardul, imediat dupa plasarea comenzii veti fi directionat catre o pagina web securizata pentru a introduce datele de pe card si a efectua plata.
  • In acest moment comanda a fost trimisa catre noi si veti fi directionat catre pagina unde apare textul -Comanda a fost finalizata cu succes! – Iti multumim. Am primit comanda ta.-

7.10. Confirmarea comenzii: Dupa trimiterea comenzii catre noi, veti primi un e-mail de confirmare ca am primit comanda dumneavoastra. Veti fi contactat de catre un reprezentant al companiei pentru confimarea comenzii in maxim 24 ore (in zilele lucratoare). Comanda este considerata confirmata, in momentul in care veti primi e-mailul de livrare a comenzii.

7.11. Produsele realizate la comanda/ Produsele personalizate nu beneficiaza de drept de retur. In cazul in care Cumparatorul nu mai doreste produsul, avansul va fi retinut de catre COMELIT IMPORT EXPORT SRL. In cazul in care Cumparatorul nu mai doreste produsul deoarece acesta prezinta defecte sau diferente vizibile dintre modelul prezentat pe website si produsul primit, COMELIT IMPORT EXPORT SRL isi asuma intreaga responsabilitate de a inlocui produsul.

 1. PRETURILE PRODUSELOR, FACTURAREA SI PLATILE

8.1. Ne rezervam dreptul de a modifica preturile produselor fara o notificare in prelabil. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel din momentul confirmarii comenzii, reprezentand comanda ferma.

8.2. De asemenea, compania noastra poate afisa pe SITE produse ce beneficiaza de preturi promotionale intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Detaliile despre aceste campanii promotionale vor fi facute publice prin afisarea pe siteul nostru la o sectiune distincta.

8.3. Preturile afisate pe SITE, care sunt taiate de o linie, reprezinta pretul vechi al unui produs care se afla intr-o campanie promotionala si beneficiaza in prezent de un pret promotional mai mic.

8.4. Cheltuielile aferente transportului, se platesc separat. Mai multe detalii despre costurile de livrare la sectiunea livrare / retur.

8.5. Fiecare colet livrat va contine si factura fiscala pentru produsele comandate. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora in Contul creat sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau, sau pe WhatsApp.

8.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

8.7. Facturile fiscale se pot emite pe persoana fizica sau juridica. Pentru emiterea facturii pe persoana juridica, va rugam sa completati toate datele firmei la sectiunea Facturare in momentul plasarii comenzii.

8.8. In anumite cazuri, ex.:comenzi speciale de marfa, compania noastra poate solicita Clientului/Cumparatorului sa achite in avans o parte din contravaloarea facturii aferente comenzii.

8.9. Plata produselor comandate se poate face: ramburs, online cu card bancar sau prin ordin de plata. Astfel a se avea in vedere urmatoarele:

 • Ramburs (in numerar) la livrarea comenzii. Plata se va face catre firma de curierat pe baza de chitanta.
 • Online cu orice card Visa sau MasterCard (plata prin procesatorul de plati Alpha Bank), comisionul pentru tranzactie va fi 0%.
 • Inainte de a finaliza Comanda, Clientul va trebui sa aleaga mijlocul de plata. Daca alegeti plata cu cardul, imediat dupa plasarea comenzii veti fi directionat pe o pagina web securizata pentru a introduce datele cardului si a efectua plata. Procesarea datelor cardului se va face exclusiv pe serverele furnizorului de plati, ce ofera o solutie de tranzactionare rapida, solida si sigura prin certificate de Securitate SSL. Pentru mai multe detalii despre platforma de plati, va rugam accesasi websiteul acesteia si politicile aferente.
 • Orice plata cu cardul bancar va fi confirmata in momentul in care se emite factura catre Client/Cumparator, pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului/Cumparatorului fara a fi transferata in contul Vanzatorului.
 • Vanzatorul nu isi asuma rsspunderea pentru alte costuri suplimentare suportate de Client/Cumparator in urma tranzactiilor cu cardul bancar (exemplu: comision de conversie valutara in cazul in care moneda de emitere card este diferita de RON, alte comisioane in functie de politica fiecarei banci, etc), Clientul/Cumparatorul fiind singurul responsabil.
 • In cazul in care plata online cu cardul bancar s-a produs din greseala, tranzactia poate fi anulata telefonic impreuna cu o solicitare scrisa trimisa pe adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro, contactand un reprezentant al COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., iar suma va putea fi returnata in termen de maxim 15 zile de la finalizarea procedurii de anulare a comenzii.
 • Atunci cand plata se realizeaza prin transfer bancar in baza facturii emise de COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., dupa efectuarea transferului in contul IBAN RO28 BUCU 6442 3624 2511 RO02 deschis la Alpha Bank, va trebui sa trimiteti dovada platii pe adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro. Livrarea produselor se va face numai dupa ce avem confirmarea de la banca noastra privind efectuarea platii si dupa ce veti fi contactat de catre un reprezentant COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nefiind efectuata livrarea.
 1. LIVRAREA BUNURILOR

9.1. Livrarea coletelor se face prin curier rapid si beneficiaza de optiunea suplimentara, “Deschidere colet”. Prin aceasta optiune clientul este obligat sa verifice la livrare daca produsul este sau nu deteriorat. Prin receptionarea coletelor clientul isi asuma responsabilitatea ca produsele sunt conforme cu ceea ce a comandat si totodata, ca sunt intacte.

Daca in urma deschiderii coletului constatati ca produsul comandat nu este in stare perfecta de livrare si prezinta semne de lovire, zgarieturi sau alte probleme de tip estetic, iti recomandam sa refuzi comanda. Pentru a refuza comanda trebuie sa completezi un Proces verbal de constatare, in prezenta curierului, in momentul livrarii. Procesul verbal nu mai poate fi completat dupa plecarea curierului.

Coletele trimise prin firmele de curierat specializate pe produse volumetrice si paleti, nu beneficiaza de ,, Deschidere colet”, astfel clientii au obligatia ca intr-o ora de la receptionarea coletelor, sa ne semnaleze pe oricare cale (telefon, e-mail, WhatsApp) daca produsele sunt sau nu deteriorate sau orice alta neconformitate cu ceea ce clientul a comandat.

Daca ai achitat comanda online si in urma deschiderii coletului ai decis returnarea produsului, suma achitata online va fi restituita in contul din care ai efectuat plata, in maxim 15 zile lucratoare.

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

9.2. Livrarea se va face in termen de 2 zile lucratoare de la confirmarea telefonica a comenzii si a disponibilitatii stocului. Termenul de livrare pentru produsele comandate prin achitarea unui avans difera in functie de producator, tara de origine a produselor si de circumstante independente de Site. Un termen de livrare aproximativ va poate fi oferit pe baza cererii de oferta de catre un reprezentant al Site-ului.

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile prin curier catre Cumparator sau in unitatile teritoriale-COMELIT IMPORT EXPORT SRL.-conform optiunii Clientului.

9.3. Costurile transportului: Transportul este gratuit pentru toate comenzile cu valoare mai mare de 900 lei.

 1. GARANTIA BUNURILOR

10.1. Toate produsele comercializate pe https://comelit.ro/ indeplinesc conditiile de garantie conform normelor, legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor si furnizorilor, acestia fiind responsabili pentru eventuale neconformitati, deficiente, lipsuri, etc.

10.2. Garantia produselor se poate acorda in urmatoarele cazuri:

 • Produsul este defect din fabricatie, defect ce impiedica folosirea normala a produsului;
 • Produsul este deteriorat sau distrus in urma transportului

10.3. Pentru a beneficia de garantie, Clientul/Cumparatorul va trebui sa ne trimita in momentul primirii produsului o sesizare in scris la comenzi@comelit.ro . COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. va raspunde acestei sesizari in termen de maxim 14 zile lucratoare si va comunica Clientului/Cumparatorului termenul si modalitatea de solutionare a sesizarii.

10.4 Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa comenzi@comelit.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

10.5. Daca Vanzatorul nu poate livra o comanda din cauza ca un produs nu este disponibil, va informa Clientul/Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand sa stabileasca cu acesta modalitatea de rezolvare a situatiei pentru onorarea comenzii. In situatia in care produsul a fost deja trimis de catre Client/Cumparator, sumele virate ca plata vor fi rambursate de catre Vanzator conform legii, in termen de maxim 15 zile lucratoare, cu exceptia in care partile convin altfel.

10.6. In cazul in care un produs livrat de catre Vanzator nu corespunde cu descrierea produsului de pe SITE, Clientul/Cumparatorul are dreptul sa ceara inlocuirea acestuia, o reducere substantiala de pret sau sa returneze produsul primit si sa primeasca inapoi contravaloarea lui fara a suporta alte cheltuieli suplimentare.

10.7. Pentru orice reclamatie privind neconformitati ale produselor achizitionate, va rugam sa ne contactati in termen de maxim 14 zile de la receptia coletului, la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro.

 1. RETURUL PRODUSELOR

11.1. Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, aveti dreptul de a returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract la distanta, indiferent de motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la receptionarea coletului fara a indica un motiv.

11.2. Produsele realizate la comandă/ Produsele personalizate nu beneficiază de drept de retur. În cazul în care Cumpărătorul nu mai dorește produsul, avansul va fi reținut de către COMELIT IMPORT EXPORT SRL. În cazul în care Cumpărătorul nu mai dorește produsul deoarece acesta reprezintă defecte (exemple defecte  sau diferențe vizibile dintre modelul prezentat pe website și produsul primit, COMELIT IMPORT EXPORT SRL își asumă întreaga responsabilitate de a înlocui produsul.

11.3. Pentru a va exercita intentia de retur trebuie sa ne informati despre intentia dumneavoastra printr-o declaratie neechivoca trimisa prin email la comenzi@comelit.ro.

11.4. Produsele returnate trebuie sa fie in starea in care au fost primite de catre client (in ambalajul original – daca este posibil, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care au fost montate, prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

11.5. Costul transportului in cazul returului produselor este suportat in totalitate de catre client.

11.6. Stornarea contravalorii produselor returnate si acceptate de catre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. se va face in termen de 14 zile lucratoare de la data demararii contractului de cumparare, prin virament bancar in contul clientului.

11.7. In cazul in care produsele returnate sunt desigilate, au ambalajele deteriorate sau incomplete, sau prezinta urme de zgarieturi, lovituri, etc., compania are dreptul sa decida daca accepta sau nu returnarea sau daca datorita acestor neconformitati ale produselor va scadea din contravaloarea produselor, restituind Clientului/Cumparatorului o suma proportionala cu aceste neconformitati.

11.8. Pentru detalii sau intrebari despre returul produselor, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro sau la numarul de telefon: 0720 600 175, de luni pana vineri, in intervalul orar: 8 – 17 .

 1. OPINIILE UTILIZATORILOR

– Toti Utilizatorii/ Clientii/ Cumparatorii care acceseaza site-ul isi pot spune opinia fata de produsele comercializate pe websiteul nostru.

– Informatiile/comentariile transmise de acestia, pozitive sau negative, se vor referi strict la caracteristicile produselor si vor fi publicate pe site dupa o aprobare in prealabil de care reprezentantii companiei noastre.

– Astfel, fiecare Utilizator/ Client/ Cumparator care doreste sa isi spuna opinia despre anumite produse, va trebui sa respecte urmatoarele:

– sa faca referiri doar in limba romana cu privire la caracteristicile produsului, evitand informatii despre pret sau anumite oferte promotionale, sau informatii despre desfasurarea Comenzii plasate pe SITE;

– sa utilizeze un limbaj corespunzator, care sa nu ofenseze si sa nu foloseasca termeni care pot jigni sau afecta alti Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori;

– sa nu publice pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care incalca drepturile de proprietate intelectuala sau contin virusi, texte care reprezinta anumite forme de publicitate in masa sau orice alta forma de spam;

– sa nu inscrie informatii sau detalii despre alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala, sau sa mentioneze preturi comparative la produsele de pe site.

– Prin inscrierea unor informatii/comentarii pe SITE, Utilizatorii/ Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, precum si dreptul de a distribui mai departe aceste date in interesul explicit sau implicit de marketing al companiei noastre.

– Pe langa opinia despre un produs, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va putea face o evaluare, adaugand si un Rating relevant pentru acel produs. Aceste Rating-uri individuale vor influenta Ratingul general al produsului exprimat prin cele 5 stelute care apar in partea de jos dupa descrierea produsului. Astfel un Rating mare va duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

 1. CONFIDENTIALITATE

13.1. COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L. este operator de date cu caracter personal si va pastra confidentialitatea datelor pe care le furnizati: nume, prenume, email, numar de telefon, adresa de livrare, firma, dupa caz. Totodata, Vanzatorul va asigura securitatea datelor oferite si va lua masuri tehnice si organizatorice pentru o gestionare eficienta a acestora, strict in scopurile declarate in prezentul contract.

13.2. Datele sunt prelucrate in urmatoarele scopuri:

– inregistrarea si confirmarea comenzii;

– Emiterea facturii si verificarea efectuarii platii;

– Cazurile de livrare catre curier (in vederea expedierii comenzii), vor fi transmise datele necesare catre firma de curierat;

13.3. Pentru a cunoaste mai mult detaliile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si drepturile pe care le aveti, va rugam sa consultati Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si Politica de cookies.

 1. RASPUNDERE

14.1. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru respectarea prevederilor prezente, pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.2. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

14.4. Clientii/Cumparatorii isi asuma intreaga responsabilitate in cazul divulgarii datelor personale catre terti, compania noastra nu poate fi facuta responsabila, in situatia in care un Client/Cumparator este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este reprezentant al Vanzatorului sau ca reprezinta interesele acestuia.

14.5. Vor fi considerate tentativa de frauda sau frauda urmatoarele actiuni asupra website-ului, continutului acestuia sau asupra COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L.:

 • accesarea datelor de orice tip ale unui Utilizator/Client/Cumparator prin folosirea unui cont sau prin orice alte metode;
 • alterarea sau modificarea continutului SITE-ului sau orice corespondenta expediata prin orice mijloc de comunicare de catre COMELIT IMPORT EXPORTR.L. catre Utilizator/Client/Cumparator;
 • afectarea performantelor serverului pe care ruleaza SITE-ul https://comelit.ro/;
 • accesarea sau divulgarea oricarui termen, nu are autoritatea legala necesara, orice continut expediat de care COMELIT IMPORT EXPORTR.L. catre Utilizator/Client/Cumparator, atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului;
 • In oricare din situatiile de mai sus, COMELIT IMPORT EXPORTR.L. isi rezerva dreptul de a se adresa autoritatilor competente. Fraudele si tentativele de frauda sunt pedepsite conform legislatiei penale in vigoare, iar partile prejudiciate pot cere in instanta repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, dupa caz.
 • De asemenea, in cazul tranzactiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricarei autoritati publice, institutii autorizate, unitati bancare partenere, Vanzatorul are obligatia, iar Clientul/Cumparatorul isi da acordul, privind comunicarea datelor cu caracter personal.
 1. LITIGII

15.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti prevazute de legislatia civila.

 1. CONTACT

16.1. Pentru orice detalii sau intrebari despre COMELIT IMPORT EXPORT S.R.L., produse sau comenzi va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: comenzi@comelit.ro sau la numarul de telefon: 0720 600 175, de luni pana vineri, I n intervalul orar: 8 – 17.